14. februar 2019

Kom til lancering af bogen LIKE

Torsdag d. 7. marts lanceres D.U.D.E's undervisningsmateriake 

LIKE –  Shitstorm, fake news, fear of missing out, whats not to like? ” lanceres d. 7./3. 2019. Bogen er én ud af fire leverancer i D.U.D.E-programmets samlede indsats for at styrke den digitale dannelse og uddannelse i grundskolens udskoling og i de gymnasiale uddannelser.

 LIKE skal give de unge anledning til at diskutere og reflektere over de udfordringer, som informationstidsalderen afføder, på et teoretisk og forskningsbaseret grundlag, der samtidig er tæt på de unges eget liv. Dertil vil bogen lede de unge og deres lærere gennem højaktuelle emner, som de til daglig konfronteres med i deres færden på de digitale medier. Blandt disse emner er normer online, digital påvirkning, ansigtsløs kommunikation, billeddeling, shitstorme, opmærksomhedsøkonomi, digitale forstyrrelser, fake news og misinformation, det postfaktuelle samfund og meget mere. LIKE kan anvendes i fag som dansk, sprogfagene, samfundsfag, historie, psykologi, filosofi, matematik, hvor den både kan bruges i enkeltfaglige- og i tværfaglige undervisningsforløb. Redaktørerne bag bogen er medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen og professor Vincent F. Hendricks.

Hvis du er interesseret i at deltage i boglanceringen, kan du sende en mail til projektkoordinator: Ditte Dyrgaard på dyrgaard@hum.ku.dk